• no
  • en

Innspillingstips

Vi gjør alltid vårt ytterste for at din transkripsjon skal bli så god og tydelig som mulig, men det er også noe du selv kan tenke på for at resultatet skal bli så bra som mulig.
 

Her kommer våre beste tips for en god lydinnspilling:

  1. Gjennomfør lydinnspillingen i et stille miljø. Hvis du bruker en enklere mikrofon, så kan til og med den minste bakgrunnslyd påvirke lydkvaliteten negativt.
  2. Plasser mikrofonen med samme avstand til samtlige deltakere. Når mikrofonen plasseres nærmere enkelte av personene, blir det vanskelig å høre dem som sitter lenger unna.
  3. Prat litt langsommere og litt tydeligere enn det du vanligvis bruker å gjøre. Det gjør det enklere å fange opp alt som sies på en god måte.
  4. Unngå å prate i munnen på hverandre og unngå å gi verbal, bekreftende feedback som «mhm» eller «akkurat». Det føles naturlig der og da, men det gjør innspillingen vanskelig å høre på i ettertid. Bekreft for eksempel motparten i stedet ved å nikke. Da ser deltakerne at du er engasjert og at du forstår, samtidig som du ikke forstyrrer lydinnspillingen.
  5. La alle deltakerne presentere seg med navn etter at innspillingen har startet. Det er fint hvis de i tillegg til å si navnene sine, kort kan presentere seg, sånn at deres unike stemme kommer tydeligere fram. Det gjør det lettere å koble rett person til rett tekst.
  6. Sist, men ikke minst, fortell disse tipsene til deltakerne. At du ikke prater i munnen på de andre er bra, men det mister sin virkning om resten av deltakerne gjør det.

Vi håper disse tipsene bidrar til at lydinnspillingen din og transkripsjonen blir så god som du ønsker.